Fibernet – fremtidens internetforbindelse

26 september 2023
Sarah Christensen

I dagens digitaliserede samfund er en stabil og hurtig internetforbindelse en nødvendighed for at følge med tiden. Derfor benytter flere og flere danskere sig af fibernet som internetforbindelse i hjemmet. Fibernet er en teknologi, der gør det muligt at sende data med op til 1 Gbps, hvilket er meget hurtigere end det gamle kobberkabel-net, som vi kender fra kobber-DSL. Selve fibernet-forbindelsen sker via fiberkabler, som har samme tykkelse som et menneskehår.

Stabil hastighed med lav latency

Fibernet har en ekstremt høj hastighed, og det betyder at man kan downloade store filer på få sekunder. Ydermere giver fibernet en meget stabil internetforbindelse. Hvor den klassiske bredbåndsforbindelse øges jo tættere på din router du er, vil fibernet forblive konstant hurtig. Dette skyldes såkaldt “lav latency”. Latency dækker over den tid, som data bruger på at forlade dit hjem og komme til en server et andet sted. Jo lavere latency, jo hurtigere virker det. Med fibernet er denne tid nemlig 100 gange kortere end med kobberkablet-net. Dette er ikke kun fordelagtigt for hurtig surfing, men også for online spil og tjenester som streaming-tjenester.

Muligheder med fibernet

Fibernet åbner op for flere muligheder, når det kommer til tilsluttede enheder. Mange har allerede kastet sig over at anvende intelligente produkter i hjemmet. Smart-enheder som lamper, termostater og alarmsystemer kan kommunikere via internettet, og dermed indbygges i en app. Med fibernet er det også muligt at tilslutte disse enheder, hvor det tidligere ofte var besværligt, omend umuligt.

Et andet eksempel er telemedicin og skoleundervisning, hvor fibernettet giver nye muligheder for langdistance-læring og -behandling. Fibernet giver mulighed for højopløselige videokonferencer og anden form for digital kommunikation.

Også i erhverv kan fibernet give mange fordelene. Virksomheder vil opleve gavn af de mange data, der kan flyttes hurtigt ved hjælp af fibernet. Et erhverv med solidt internet vil kunne kommunikere hurtigt med nuværende eller fremtidige kunder, og kunne afsende og modtage større mængder data.

Er fibernet tilgængelig i mit område?

Fibernet er tilgængeligt i størstedelen af Danmark, og der bliver hele tiden udviklet og bygget flere fibernetforbindelser. For at sikre sig om sit område er dækket, bør man undersøge, hvilke fibernetudbydere tilbyder tjenesten. Du kan læse mere om fibernet og undersøge dine muligheder her: https://wifi-fiber.dk/fibernet

fibernetFibernet er fremtidens internet. Det er den hurtigste og mest stabile internetforbindelse, som vi i dag har. Fibernet åbner også op for en række muligheder, som vi tidligere har været afskåret fra. På samme tid er det vigtigt at huske, at en god internetforbindelse er en vigtig del af vores hverdag og at det således er en god idé at undersøge fiberudbydere i dit område, for at sikre dig den mest optimale internetforbindelse.

Flere Nyheder